Fannys Äggröra

Äggrörarutin innan uppvaknandet: Olivolja, två ägg, salt. Brassa på i stekpannan på högsta temperatur och ta av pannan från plattan när allt har blivit små studsiga och separerade bitar. Förtärs med gaffelns fyra piggar, lodrätt vinklad.

Har faktiskt aldrig, förens nu, reflekterat över misären. Min ursäkt är att jag i sammanhanget ofta befinner mig i en okristligt tidig morgonstund, halvsen till jobbet, kurrande mage men oaptitligt humör. Vill bara komma iväg och alla tidskrävande moment kompromissas till det sämre.

Men. Numera som upplyst:

hejagg
Ägg. Fortfarande viktig ingrediens. Och riktigt smör. 

agg__Låt allt stekas upp tillsammans på en låg temperatur. Röran ska inte fastna i botten. Rör runt ofta. Detta moment tar lite längre tid. Kanske någon minut eller två extra. Kämpa emot otåligheten, det är värt det. Ta av från plattan strax innan du är nöjd med konsistensen för tänk på vad kockarna predikar – att det eftersteks av värmen.

agg___2Krydda med salt och svartpeppar först efteråt. Naturella pumpafrön smakar verkligen noll men passar bra som dekorering. Smaklig spis. Och tack Fanny.